Хранителните комбинации…вреда или полза? Възможна ли е  консумацията на риба

...
Хранителните комбинации…вреда или полза? Възможна ли е  консумацията на риба
Коментари Харесай

Хранителните комбинации…вреда или полза?

Хранителните комбинации…вреда или изгода? Възможна ли е  потреблението на риба с млякои безвредна ли е тя?

Ето и оотговорът! Не се предлага потреблението на осолена риба със ферментирани млечни артикули, защото те задействат отделянето на солна киселина. Този развой може да повлияе отрицателно на стомашната лигавица, изключително при хора, страдащи от гастроентерологични болести.

Подправките върху риба и подправки с мляко също би трябвало се заобикалят, защото те покачват равнищата на киселинност. При обикновено действие на стомаха, киселината не провокира патологични резултати върху лигавицата. Въпреки това, хора със болести като гастрит или язва би трябвало да се пазят от тази композиция, защото тя може да обостри положението им.

Химическата реакция сред риба и мляко, при еднократна консумация, може да бъде основана на непълното мелене на протеинови молекули от друг генезис. Този развой може да докара до отравяне, след едновременна консумация на двете храни. Въпреки това, реакцията е самостоятелна, и не всички, които употребяват тази композиция, изпитват стомашни проблеми.

Нискокачествената и нечиста риба може да съставлява заплаха за здравето, а нейната консумация с мляко може да усили риска от тежко отравяне.

Дали би трябвало да заобикаляме комбинацията от риба и мляко зависи от самостоятелната ни сензитивност, и положението на здравето. Ако рибата е качествена и не съдържа рискови субстанции, тогава потреблението й с мляко, било то варена, пържена или задушена, може да бъде безвредна. Въпреки това, внимание би трябвало да се обърне към самостоятелните реакции и съществуването на гастроентерологични проблеми, които могат да се влошат от тази композиция.

Източник: actualno

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Живот.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР